De wijze raad van Tante Kaat (2)

Nee, het huishouden runnen is niet altijd een makkie. Je staat er in voor de aankoop, planning, budgettering, voorraadbeheer, veiligheid, catering, energiebesparing, fiscaliteit, verzekeringen, hygiëne, onderhoud, knopen doorhakken  (én aanzetten) en nog zoveel meer. Daarom schreef Tante Kaat een boek: De Huishoudmanager. En daarom geven wij in november tips uit dat boek…

Hét probleem van vandaag? Mijn huis lijkt altijd een rommeltje en daar schaam ik me wat voor, zeker als ik onverwacht bezoek over de vloer krijg. Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis altijd toonbaar is?

Dé oplossing! Heel simpel: met een klein beetje orde en dagelijkse discipline, kom je al een heel eind ver. Om te beginnen, verzamel je alle losse voorwerpen en leg je ze op hun vaste plaats: sleutels aan het sleutelrekje, (school)tassen bij de kapstok, tijdschriften/kranten in hun houder… Maar nog beter is om jezelf de goeie gewoonte eigen te maken om alles meteen terug op zijn vaste plaats te leggen. Maak er ook een traditie van om alle vuile vaat meteen naar de keuken te brengen en af te wassen. Veeg daarna het werkblad en het kookfornuis schoon en neem ook de dampkap af met een blad keukenpapier: door de stoom van het koken, laat het aangekoekte vuil nu makkelijk los. Nog even de keuken- en woonkamervloer stofzuigen en klaar is Kees. Vergeet trouwens ook niet om dagelijks de toiletbril schoon te maken – iedereen zit graag op een schoon blinkend toilet!

Handig: Om het poetsnoorden niet te verliezen, heeft Tante Kaat in haar boek netjes opgelijst wat dagelijks, wekelijks, maandelijks, (half)jaarlijks moet gebeuren voor een lang, gelukkig en proper leven.

Tante Kaat De Huishoudmanager telt 427 bladzijden en is uitgegeven bij Roularta Books.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: