Marie in filmland (1)

Marie Himpe is in januari onze filmrecensente. Elke week gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week trok Marie naar The Impossible. Haar allereerste verslag…

the-impossible-poster
To see or not to see, that’s the question.

The impossible vertelt het aangrijpende verhaal van een gezin met drie zoontjes dat de kerstvakantie doorbrengt in Thailand. Wat als een veelbelovende reis begon, draait uiteindelijk uit in het drama dat we allemaal kennen als ‘de tsunami’ van 2004. De verschillende leden van het gezin worden door de gutsende golven uiteengedreven en het blijft tot het einde van de film een vraagteken of ze elkaar ooit (levend) terug zullen terugzien.

A big no –no voor allen die Thailand nog op hun bucket list hebben staan. Nadat je deze film te zien gekregen hebt, verkies je voortaan 14 dagen Blankenberge. Het verhaal wordt daarenboven op een zeer empathische manier gebracht met excessief tissuegebruik tot gevolg.

En opgepast: Sommige scènes zijn niet voor gevoelige kijkers. Bebloede lichaamsdelen, open wonden en braken zijn schering en inslag. Wie niet tegen bloed kan, kiest dus beter een andere film. Wie uit is op een zorgeloos avondje uit en het verstand op nul wil zetten, opteert bij voorkeur toch maar voor een melige chick flick of één of andere flauwe komedie. Het beklijvende verhaal blijft lang na het einde nog doorzinderen.

Desalniettemin geeft deze film op een bijzonder treffende en mooie wijze het drama van 8 jaar geleden in beeld. Op enkele al-te-toevallige-scènes  na (zoals verschillende personen die aanvankelijk over zowat half Thailand verspreid waren en mekaar dan o-zo toevallig mislopen in hetzelfde ziekenhuis) is het verhaal realistisch en goed geacteerd. Een pareltje dat je (tenzij je jezelf in één van de bovenstaande drie categoriën bevindt) toch wel gezien moet hebben.

Tot volgende week!

Marie Himpe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: